Amit az őszi bőrápolásról tudni érdemes

Az őszi, hűvös napok beköszöntével különös figyelmet illik fordítani bőrünkre, mely a természetes kozmetikumok szelíd ápolását puhasággal, üdeséggel, frissességgel hálálja meg.

A Napvirág manufaktúra termékei nem csak azért népszerűek, mert tiszta alapanyagokkal dolgoznak, hanem mert többek közt, a környezetkímélő csomagolásra is odafigyelnek.Segítség, kiszáradtam 

Az esti tisztálkodás során a legtöbben döbbenten vesszük tudomásul, mennyire kiszáradt, repedezett testünkön a bőr, arcunk húzódik, ahogy lemossuk a sminket; hiába bőrünk hidratálás után kiállt! Ám az őszi bőrápolás nagyban eltér a nyáron, melegebb időben megszokottól. Többszöri ápolásra, és zsírosabb, természetes, prémium minőségű, hidegen sajtolt növényi olajokban gazdagabb összetevőjű kozmetikumokra van szüksége. 

Fontos tudnunk, egyrészről, hogy legnagyobb szervünkben, a bőrünkben egy bizonyos területen sokkal több a hideget érző receptorunk, mint a meleget felfogóak, így gyakorlatilag jóval előbb jelzi bőrünk számunkra azt, hogy hideg van. Másrészről a bőrben található faggyúmirigyek hivatottak a felső hámréteg zsírozását ellátni, azonban ezeknek a mirigyeknek az aktivitása egyenes arányban csökken a hőmérséklet esésével.

Ez azt jelenti, hogy 8 fok alatt akár le is állhat a faggyúmirigyek működése, így bőrünk még jobban ki van téve a szeles, csípős, hideg időjárásnak, hiszen a védő zsírréteg hiányában elkezd párologni a víz a bőrből, és az lassan elveszti az hidratáltságát, rugalmasságát, és kiszárad, kirepedezik. A bőr, mint első védelmi vonal tehát, a hideg időben nehezebben tudja ellátni elsődleges feladatát, testünk védelmét.

Két-frontos támadás 

Azért, hogy bőrünk visszanyerhesse hidratáltságát, kétfelől is akcióba kell lendülnünk.

Először is kellő mennyiségű, tiszta vizet kell a szervezetünkbe juttatnunk, azaz kb. másfél, két liter minőségi vizet fogyasszunk el naponta, másrészről pedig kívülről kell pótolnunk a bőrünket pajzsként védelmező külső lipid réteget, melyre a természetes kozmetikumok, így a Napvirág szappanok, és testápolók, láb- illetve kézkrémek kiváltképpen alkalmasak.

Másrészről pedig kívülről kell pótolnunk a bőrünket pajzsként védelmező külső lipid réteget, melyre a természetes kozmetikumok, így a Napvirág szappanok, és testápolók, láb- illetve kézkrémek kiváltképpen alkalmasak.

Extra szűz shea vaj

Tiszta, finomítatlan
100g
2190 Ft-tól

Natúr, és illatos változatban, hulladékmenetes csomagolásban

Gyógynövényes testvaj

Értékes herbál összetevőkkel
30g
1690 Ft-tól

Tiszta, finomítatlan shea vaj és értékes gyógynövényi összetevőkből készül

Szilárd testápoló

Extra szűz shea vaj és kakaóvaj házasítása
50g
1990 Ft-tól
Növényi vajak párosítása, mely rendkívüli hatékonyságot eredményez

Fürdőgolyó

Tiszta illóolajjal, növényi részekkel és shea vajjal
fürdőgolyó, fürdőbomba
90g
890 Ft

Kizárólag természetes összetevőkkel, hulladékmenetes csomagolásban

Kézkrém

Természetes bőrregeneráló krém, shea vajjal, oliva- és körömvirág olajjal
40g
2390 Ft

Körömvirág olajjal és shea vajjal

Shea vajas szappan

Különösen gazdag, zsírozó tulajdonságú szappan, a rugalmas bőrért
1290g
1290 Ft-tól
Száraz bőrre különösen ajánlott

Ha kérdésed van, keress bennünket!

Kapcsolat